Ontruimingsplannen

Een ontruimingsplan wordt geëist vanuit het Bouwbesluit 2012. Een ontruimingsplan dient aanwezig te zijn indien er een brandmeldinstallatie aanwezig is. Daarnaast wordt er vanuit de ARBO wetgeving vereist dat er een ontruimingsinstructie  geïmplementeerd is. Het is ontzettend belangrijk dat dit plan aanwezig is, want het vormt ook weer onderdeel van de training voor de BHV’ers.

Het borgt de veiligheid in uw gebouw(en) voor alle aanwezigen.

Persona (Brand)Veiligheidsadvies heeft jarenlang ervaring in het opstellen van ontruimingsplannen voor verschillende organisaties. Wij zullen tijdens het opstellen van het ontruimingsplan de beleidsbepalers en BHV’ers nauw betrekken. Persona (Brand)Veiligheidsadvies gebruikt de NEN8112 als basis voor het opstellen van het ontruimingsplan. U weet dan zeker dat het plan zeker niet teveel informatie bevat waardoor het ontruimingsplan niet meer leesbaar is voor de BHV-organisatie. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Ook indien u een controle heeft gehad van de brandweer en u moet op korte termijn een ontruimingsplan kunnen laten zien: ook hier kan Persona (Brand)Veiligheidsadvies u ondersteunen. Wij kunnen ervoor zorgen dat u snel weer voldoet aan de regelgeving.

En dan is het ontruimingsplan opgesteld, dan moet deze nog getoetst worden en geïmplementeerd worden. Dit kan middels een ontruimingsoefening. Persona (Brand)Veiligheidsadvies kan deze voor u begeleiden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

info@persona-brandveiligheidsadvies.nl
06-24624806