BHV

De BHV-organisatie is de groep mensen die de opgestelde plannen moet gaan uitvoeren in geval van een calamiteit. De mogelijke scenario’s zijn beschreven in een calamiteitenplan, BHV-plan en ontruimingsplan. Het is zo belangrijk dat deze groep mensen gemotiveerd is en goed opgeleid is. Hoe vaak horen we kreten zoals: “BHV, ik moet weer. Helemaal geen zin in.” “Mag ik weer een verbandje aanleggen.” Een ongemotiveerde BHV-ploeg is zo jammer en een gemiste kans.
 Als BHV-trainingen goed zouden zijn afgestemd op BHV-plannen en ontruimingsplannen, op de risico’s en de aanwezige mensen in een gebouw, dan vergroot dit de motivatie van de BHV-organisatie. Ze leren dan namelijk alleen wat ze hoeven te leren en ook nog eens toegespitst op hun eigen organisatie/locatie. Dit heeft ook gevolgen voor de manier van trainen; de benodigde trainingstijd, wel of geen inzet van e-learning, welke trainingsinstituut past het beste bij u.

Al deze maatregelen vergroten niet alleen de motivatie van uw BHV-organisatie maar ze vergroten ook het gevoel van veiligheid in het gebouw en de veiligheid zelf. De BHV-organisatie heeft meer zelfvertrouwen!

Persona (Brand)Veiligheidsadvies kan u ondersteunen op de volgende manieren:

  • Motiveren van uw BHV-organisatie;
  • Opstellen van een calamiteitenplan, BHV-plan en ontruimingsplan;
  • Ondersteuning bij een aanbestedingsprocedure of selectieprocedure van een BHV-opleider;
  • Implementatie van een op maat gemaakte e-learningmodule;
  • Opstellen van een opleidingsplan en bijhouden van een BHV-administratie;
  • Begeleiden van ontruimingsoefeningen.

Indien u interesse heeft, dan kunt u contact opnemen met ons via:

info@persona-brandveiligheidsadvies.nl
06-24624806